Over

Martine D’heedene groeide op in Kortrijk en is professioneel actief als vertegenwoordiger. Ze ruilde het stadsleven voor het Kortemarkse platteland in 2011 en dit bracht haar innerlijke rust.

Ze vond het altijd al leuk om creatief bezig te zijn met koken, schilderen, restauratie van oude meubeltjes,… In 2012 startte ze een cursus pottendraaien en kort daarna kreeg ze een draaitafel cadeau voor haar 50ste verjaardag van familie en vrienden, de toon was gezet. Het pottendraaien werd een passie en al snel vond Martine haar weg in het creëren van gebruiksaardewerk: borden, tapas schaaltjes, serveerschalen, kopjes, onderzetbordjes,… kortom alles om haar tafel mooi aan te kleden en de zelfgemaakte lekkernijen in te serveren.

Ondertussen krijgt Martine erkenning van verschillende kunstorganisaties zoals ‘Buren bij Kunstenaars ‘ en ‘OOKunst’ waaraan ze jaarlijks deelneemt.

Martine laat zich inspireren door de natuur en de seizoenen om zo tot mooie kleurencombinaties te komen. Steeds opnieuw vernieuwt ze met verschillende types klei, kleuren en vormen. Ze heeft ook haar klassiekers die steeds opnieuw in de smaak vallen bij het grote publiek.

De klant kiest de vorm, afmeting, soort klei en kleur. Zo ontstaat een unieke en persoonlijke samenstelling die Martine graag uitwerkt.

Je kan Martine bezoeken in haar atelier te Kortemark op afspraak.